Sportski tereni

Graboplast poseduje već iskustvo, više od 30 godina, u izradi fleksibilnih sportskih terena za unutrašnju upotrebu. Graboplast svoje sportske podove izvozi u 38 zemalja sirom sveta ,koje svakodnevno testira 700.000 ljudi.Specijalnost je primena različitih vrsta specijalnih pena, koje utiče na karakteristike sportskih podova za različite namene.

Za sve vrste sportskih podova je karakteristično, da je korišćenje istih puno veća, nego kod običnih podova i zato ove vrste sportskih podova odlikuje veći stepen otpornosti na habanje, kao osobina lakog održavanja i čišćenja.

Ključno je pitanje, održavanje gore navedenih svojstava, te da se iste ne menjaju tokom upotrebe sportskih podova, ( na primer, kao što je slučaj sa lakiranim podnim oblogama, gde se usled upotrebe ovakvih podova, lak haba, te na ovaj način se menjaju svojstva proizvoda ) U ostvarivanju gore navedenoh ciljeva ostvarili smo inovacije.

U pogledu završnih slojeva, razlikujemo sportske terene sa:

Sportski tereni Ovaj patentirani postupak se primenjuje kod Grabosport sportskih podova i Stamine. Osobina im je, da su trajni i lako se čiste i održavaju, zahvaljujući, PUR i mikroniziranom Al2O3 (Aluminijum oksid)
Sportski tereni Najnovija inovacija, koja se primenjuje kod proizvoda Gymfit. PUR Surface povećava estetsku vrednost poda i čišćenje čini jednostavnijim.
Sportski tereni ( Cross Linked Polymer System ) je jedan kompleks sistem koji, naspram ostalih tehničkih rešenja, obezbeđuje i tokom intenzivne upotrebe stalna svojstva materijala ne samo na površini, nego u celom preseku materijala.
Ugradnjom ovog sistema, površinska čvrstoća se povećava, koja već samim tim smanjuje svojstvo habanja,a ujedno smanjuje i mogućnost prijanjanja i zadržavanja prljavštine na površini, te na ovaj način doprinosi lakšem čišćenju i održavanju.
    PRIMENA POJEDINIH VRSTA ROLNI ZA SPECIJALNE NAMENE
  • NOTEX 1000 mekana penasta masa sa poliuretanskim završnim slojem, predviđena za sportske aktivnosti – jogu, rehabilitaciju i rekreaciju.
  • BROADWAY služi za pokrivanje postojećih podnih obloga ( beton, vinaz, parket, brodski pod ) prilikom održavanja predstava pozorišta, plesa, baleta, raznih izložb i, sa mogućnošću upotrebe sa obe strane ( crna – siva, bela – crna ). Između obe strane površinskog sloja je ojačanje sa staklenim voalom, koja obezbeđuje stabilnost dimenzija.
  • PROTECT SPORT služi za pokrivanje sportskih terena, kada se održavaju nesportske priredbe. Postavlja se sa trakom lepljivom sa obe strane.
  • VAPOREX postavlja se ispod sportskih terena, ukoliko je vlažnost betonske podloge, na koju se postavljaju, između 2,5 – 5%

detaljnije...